Takaisin blogiin
Takaisin blogiin

Mitkä kristallit eivät kestä aurinkoa tai vettä?

kristallit

 Monet kivet eivät luonnossa altistu vedelle tai auringolle. Niinpä ne eivät louhittuina ja rumpuhiottuinakaan suhtaudu näihin luonnonelementteihin hyvin.

 

Auringon vaikutukset

Aurinko on loistava kivien puhdistaja ja lataaja, mutta sen säteet voivat haalistaa kiviesi kauniit värit lähes olemattomiin. Toinen ääripää on, että osa kivistä saattaa tummua auringon valosta.

Monet kristallit louhitaan luolista, jolloin ne eivät ole tottuneet aurinkoon. Ne voivat auringolle altistuessaan joko haalistua tai halkeilla. Jotkut haalistuvat jo yhden päivän kovasti auringonpaisteesta, toiset vaativat toistuvampaa alistusta.

Värin haalistuminen tai halkeaminen auringon johdosta ei kuitenkaan merkittävästi haittaa kiven energeettisiä ominaisuuksia.

 

Seuraavat kivet kannattaa pitää poissa auringosta:

 

Seuraavat kivet todennäköisesti kestävät aurinkoa:

 

Veden vaikutukset

Jotkut kivet haalistuvat veden voimasta ja osa jopa liukenee veteen.
Syitä veden karttamiselle voi olla esimerkiksi kiven ruostuminen(pyriitti, hematiitti), kiven hapertuminen ja lopulta murtuminen(labradoriitti), kiven liukeneminen(seleniitti) tai jopa myrkyllisyys(malakiitti, seleniitti).

Meillä täällä Iinan Kristallipuodilla on muistisääntö:
Jos kiven nimi loppuu -iitti, se ei todennäköisesti kestä vettä syystä tai toisesta.
Tietysti poikkeuksiakin on.

Yksi keino tarkastaa kiven vedenkestävyys, on tarkastaa sen kovuus, jota mitataan moh:in asteikolla. Mikäli kiven kovuus on vähintään 6 moh, se suuremmalla todennäköisyydellä sietää vettä.

 

Seuraavat kivet tulee pitää poissa vedestä:

 

Seuraavat kivet kestävät vettä:

 

Hyvin pidettynä kivistä on iloa pitkäksi aikaa!

 

Tutustu koko kivivalikoimaan tästä.

Huom. Listan linkitykset on luotu artikkelin kirjoittamisen hetkellä. Linkitys puuttuu niistä kivistä, joita ei silloin ollut mallistossa. Verkkokaupan valikoima vaihtelee, katsothan tämän hetkisen tilanteen etsimällä verkkosivuilta.

 

 

Liity Sisäpiiriin!

Kuukausittaisia minityöpajoja kristalleista, meditaatioita ja keskustelua henkisestä kasvusta huippuyhteisössä.

Lue lisää

12 tapaa puhdistaa ja ladata kristalleja

Lataa tästä maksuton opas

Saat jatkossa viikottaisen Kristallipostin, jossa on tietoa kivien käytöstä ja henkisestä kehityksestä. Voit lopettaa viestit milloin tahansa.