Palaa takaisin

Eettiset kristallit ja vastuullisuus Iinan Kristallipuodilla

kristallit

Olen huomannut eettisyyden, ekologisuuden ja vastuullisuuden kiinnostavan meidän asiakkaita yhä enenevissä määrin - erityisesti nuoria asiakkaita. Se on mahtavaa, sillä niin se kiinnostaa minuakin!

Aihe on laaja ja siihen on mahdotonta ottautua täysillä somen merkkirajoitetussa viestinnässä. Se ansaitsee ihan oman palstatilan täältä blogin puolelta.

Kristallien louhinnan eettisyys ja ekologisuus puhututtaa tänä päivänä. Epäilemättä kaivostoiminnassa tavataan myös huonoja työoloja, kuten kaikilla aloilla ympäri maailman. Kylmä fakta on se, että kun kivi irrotetaan maaperästä, maa on siltä osin pysyvästi muuttunut. Kristallit eivät ilmesty tyhjästä.

Olen Kristallipuodin perustamisesta lähtien saanut seurata aitiopaikalta, kun kivet ovat alkaneet kutsua ihmisiä. Sekä kivet että ihmiset koostuvat energiasta, jotka resonoivat keskenään eri tavoin. On mielenkiintoista huomata, miten eri aikoina eri kivet “huutavat” ihmisiä. Uskon, että nämä aarteet ovat syntyneet maaperässä auttamaan ihmisiä meidän kollektiivisessa värähtelynnousussa.

Mutta takaisin kristallien eettisyyteen ja hankintaketjuihin. Meillä on Euroopassa useampi toimittaja, jotka hankkivat kivet suoraan kaivauksilta ympäri maailmaa. Oikeiden toimittajien löytäminen on pitkäjänteistä työtä, jossa vaaditaan joskus yritystä ja erehdystä. Olemme jututtaneet toimittajat ja luotamme tämänhetkisiin toimittajiimme. Lisäksi meillä on valikoimassa suomalaisia kiviä.

Vakiotoimittajamme Euroopassa ovat pitkän linjan perheyrityksiä, joille on muodostunut kiinteät suhteet yhteistyökaivauksiin. He vierailevat kaivoksilla ja vuosien ja vuosikymmenten myötä suhteet kaivauksiin ja niillä toimiviin tiimeihin muodostuvat läheisiksi. Yksi toimittajistamme, yli 50 vuotta kivien välittämistä tehnyt perheyritys, kertoi vain kerran epäilleensä kaivauksen eettisyyttä ja he vaihtoivat silloin toimittajaa. Lapsityövoima ja surkeat ja vaaralliset työolot ovat varmasti totta joillain kaivauksilla, mutta meidän hankintaketjussa sellaista ei tapahdu.

Pystyisimmekö paikantamaan tarkasti miltä kaivaukselta kivemme ovat peräisin? Todennäköisesti kyllä, riippuen siitä kuinka tuoreeltaan kivi on meille tullut. Olisiko näitä järkeä lähteä selvittämään, kun uutta tavaraa tulee viikottain? Todennäköisesti ei. Kun meillä on luotettavat yhteistyökumppanit, jotka seuraavat tilannetta kaivoksilla, voimme itse keskittyä hyvillä mielin siihen, minkä teemme parhaiten - ohjaamaan sinua kohti korkeinta värähtelyäsi.

Mielestäni vastuullisuuteen kuuluu yrityksessä paljon muutakin kuin tuotteiden alkuperä. Se on vain yksi osa eettistä ja vastuullista toimintaa.

Minulle vastuullisuus on myös

 • Reiluja työoloja omalle tiimille.
  Mm. reilu palkkaus, kehityskeskustelut, kuunteleva esimiestyö, työsuhde-edut.
 • Kivien värähtelystä huolehtimista.
  Kaikki asiakkaille lähtevät kivet puhdistetaan ja tilojen värähtelystä huolehditaan, koska niiden värähtely vaikuttaa asiakkaisiin ja tiimiläisiin.
 • Työhyvinvointiin panostamista.
  Mm. energiahoidot, päivittäiset meditaatiot, sisäinen meditaatiopankki ja täydenkuun seremoniat.
 • Suomalaisten pienyrittäjien tukemista.
  Pieni yritys työllistää välillisesti paljon muita eri alojen yrityksiä. Joskus joutuu turvautumaan ulkomaiseen, esimerkiksi suomalainen verkkokauppa-alusta piti vaihtaa amerikkalaiseen, koska sen ominaisuudet eivät olleet enää riittävät. Mutta monessa käänteessä voi käyttää suomalaista ja paikallista palveluntarjoajaa ja sen mielellämme teemme.
 • Materiaalihävikin välttämistä.
  Ensimmäiset puoli vuotta kaikki verkkokauppatilaukseen pakattiin kierrätysmateriaaleihin. Nykyään se ei ole volyymin puolesta mahdollista, mutta kaikki saapuva pakkausmateriaali käytetään uudestaan ja muutenkin pyrimme materiaalitehokkuuteen.
 • Oman vaikuttajuuden tiedostamista erityisesti nuorten asiakkaiden keskuudessa
  Henkisyydestä on paljon tietoa saatavilla ja someaikana myös haitallinen tieto leviää kulovalkea tavoin. Koemme tärkeäksi olla jakamassa turvallista tietoa ja tukea jokaisen oman intuition vahvistamista.
 • Visiojohtoista johtamista.
  Yritystä voi johtaa monella tavalla. Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiön tarkoitus on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Minä olen valinnut “voitto edellä” -johtamisen sijasta “visio edellä” -johtamisen. Se tekee päätöksenteosta erilaista - ja toivottavasti myös vastuullista.

Nämä asiat ovat tärkeitä koko meidän tiimille ja toivon ja uskon, että jokainen joka on seurannut puodin matkaa vähänkään pidempään on nähnyt sen ✨

Uusimmat blogiartikkelit

Miksi energioiden puhdistaminen on tärkeää

Oletko sinä tähteläinen?

Näin otat heilurin käyttöön

5 faktaa elämäntehtävästä

Näin teet korttitulkinnan vuodelle 2023

Eettiset kristallit ja vastuullisuus Iinan Kristallipuodilla

Kaikki artikkelit

Oletko jo ladannut maksuttomat oppaamme?

Lataa maksuton 
Kivien vaikutukset -opas

Saat oppaan sähköpostiisi ja voit halutessasi tulostaa sen.

Saat jatkossa viikottaisen Kristallipostin, jossa on tietoa kivien käytöstä ja henkisestä kehityksestä. Voit lopettaa viestit milloin tahansa.

Lataa maksuton

12 tapaa puhdistaa ja ladata kristalleja -opas

Saat oppaan sähköpostiisi ja voit halutessasi tulostaa sen.

Saat jatkossa viikottaisen Kristallipostin, jossa on tietoa kivien käytöstä ja henkisestä kehityksestä. Voit lopettaa viestit milloin tahansa.

Opastamme sinut kohti korkeinta värähtelyäsi.