Palaa takaisin

10 tapaa käyttää eteerisiä öljyjä

eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt ovat haihtuvia, voimakkaita, tiivistettyjä kasviuutoksia. Laadukas eteerinen öljy on puhdas luonnontuote, joka kätkee sisäänsä kasvin hyvinvointia edistävät ja energeettiset ominaisuudet monikäyttöisessä muodossa.

Voit käyttää eteerisiä öljyjä toivottujen hyvinvointia kohentavien ominaisuuksia takia, tai ihan vain ihanina huonetuoksuina.

Puhtaita eteerisiä öljyjä ei pitäisi koskaan laittaa suoraan iholle ihoärsytyksen takia. Tästä poikkeuksena on laventeli, jota voi käyttää pienenpieninä määrinä hyönteisenpuremiin ja muihin ihovaivoihin.

Osa öljyistä on valmiiksi laimennettu (verkkokaupasta tunnistat sen sanasta dilute eli laimennos). Kaikkein arvokkaimpia öljyjä, kuten ruusua ja jasmiinia laimennetaan valmiiksi, koska puhtaina niiden hinta kipuaisi jopa satoihin euroihin. Laimentamiseen käytetään kevyttä ja lähes tuoksutonta rypälesiemenöljyä.

 Kuva: Janika Wewala

 10 tapaa käyttää eteerisiä öljyjä

 

1 Ultraäänidiffuuseri

Verkkovirralla toimiva diffuuseri on liekitön ja savuton tapa haihduttaa eteerisiä öljyjä ja kosteuttaa ilmaa kotona. Diffuuseri haihduttaa veden nopeasti viileäksi ja hienojakoiseksi höyryksi ultraäänen avulla.

Lisää säiliöön vettä ja 5-10 tippaa eteeristä öljyä huoneen koosta riippuen. Voit yhdistellä omia tuoksusekoituksia. Esimeriksi 5 tippaa laventelia ja 5 tippaa appelsiinia luo yhdessä rentouttavan ja mielialaa kohottavan tuoksun huoneeseen.

Meidän diffuusereissa on lisäksi mukana värivalo, joten diffuuserista saa kauniin sisustuselementin.

Öljyn annostus: 5-10 tippaa

Tutustu tästä diffuusereihin

 

2 Tuoksulyhty

Perinteinen tuoksulyhty haihduttaa öljyn tuoksun lämpökynttilän lämmön avulla. Kaada lyhdyssä olevaan kippoon vettä ja tiputa veteen 5-7 tippaa valitsemaasi eteeristä öljyä. Sytytä tuikkukynttilä ja aseta se lyhdyn alaosaan.

Tuoksulyhtyjä on monia erilaisia, joten löydät varmasti omaan makuusi sopivan. Pienestä tuoksulyhdystä vesi haihtuu huonelämpötilasta ja ilmankosteudesta riippuen jopa 1,5 tunnissa. Isommalla kipolla varustettu tuoksulyhty kestää pidempään haihtua.

Aivan kuten ultraäänidiffuuserissa, voit tehdä lyhtyyn omia sekoituksia.

Öljyn annostus: 5-7 tippaa

Tutustu tästä tuoksulyhtyihin

 

Kuva: Janika Wewala

 

3 Diffuuserikaulakoru 

 Diffuuserikaulakoru on metallinen medaljonkikoru, jonka sisällä on vaihdettava huopatyyny. Tiputa 2-3 tippaa lempituoksuasi huopatyynyyn ja tuoksu kulkee mukanasi koko päivän. Olen huomannut omassa käytössä, että tuoksu erottuu tyynyissä vielä viikon päästä lisäämisestä. Huopatyynyn vaihtaminen saa korun yleisilmeen värin vaihtumaan.

Öljyn annostus: 2-3 tippaa

Tutustu tästä diffuuserikaulakoruihin

 

4 Laavakivirannekoru 

Laavakivirannekoru on rannekoru, joka on tehty huokoisesta laavakivestä. Laavakivi on kivettynyttä laavaa. Tiputa pari tippaa eteeristä öljyä laavakiviin ja hiero kiviä. Öljy imeytyy kiven sisään siinä olevista pienistä rei'istä ja haihduttaa tuoksua päivän mittaan. Tuoksu säilyy korussa muutaman tunnin ja sitä voi lisätä päivän mittaan.

Tarvitsetko esimerkiksi piristystä? Tiputa pari tippaa piparmintun eteeristä öljyä mustiin kiviin, pue rannekoru ranteeseesi ja tuoksuttele sitä päivän mittaan.

Öljyn annostus: 1-2 tippaa

Tutustu tästä laavakivirannekoruihin

 

 

5 Autodiffuuseri 

Autodiffuuseri tekee automatkoista rattoisampia!

Autodiffuuseri sopii kaikkiin autoihin, koska se työnnetään metalliklipsistä auton tuuletusritilään. Tämä ei vaadi sähköä, joten se pysyy ehjänä pitkään. Metallikannen sisällä on huopatyyny, johon tiputetaan 2-3 tippaa öljyä. Kun auto puhaltaa ilmaa tuuletusritilöistä, tuoksu kulkeutuu ilman mukana autoon.

Erityisen kiva pitkille matkoille. Oma suosikkini on taivaallinen Grand Tour, joka on yhdistelmä Ylang Ylangia, patsulia ja May Changia.

Öljyn annostus: 2-3 tippaa

Tutustu tästä autodiffuusereihin

 

 

6 Laimennettuna iholle

 Kuten sanottua, eteeriset öljyt eivät sovi paljaaltaan iholle, mutta laimennettuna kyllä. Laimenna niitä esimerkiksi rypälesiemenöljyyn, avokadoöljyyn, oliiviöljyyn, jojobaöljyyn, argaaniöljyyn, manteliöljyyn tai tavalliseen kasvovoiteeseen. 

Kuivan talvi-ihon iltahemmotteluun sopisi esimerkiksi Onnellisuus-öljysekoitus.

Öljyn annostus:  2-3 tippaa

 

7 Suihkepullossa

Laita suihkepulloon vettä ja 10-15 tippaa öljyä ja saat ihanan huonetuoksun tai liinavaatetuoksun. Itse tykkään suihkuttaa lakanoihin nukkumaanmennessä esimerkiksi rentouttavaa laventelia, herkkää jasmiinia tai sensuallia Ylang Ylangia. Tuoksuvista lakanoista tulee ihana ylellinen fiilis!

Voit myös suihkuttaa ilmaan, mattoihin ja verhoihin huonetuoksun tapaan.

Öljyn annostus: 10-15 tippaa

Tutustu Jasmiiniöljyyn ja Ylang Ylangiin

Kuva: Janika Wewala

 

8 Siivouksessa

Vesi + etikka + eteerinen öljy muodostavat yhdessä luottosiivousaineeni. Ekologista, edullista ja vaihtelevaa! Suosikkisiivoustuoksuni on piristävä piparminttu lattianpesuvedessä, mutta kokeile ennakkoluulottomasti eri tuoksuja. Tuoksu jää ihanasti kotiin leijailemaan.

Voit laittaa eteeristä öljyä muutaman tipan myös pyykkietikan sekaan pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon ja nauttia vienontuoksuisista pyykeistä.

Öljyn annostus: 10-15 tippaa

Tutustu tästä piparminttuöljyyn

 

9 Pullosta nuuhkaisten

Tämä on nopea ja helppo tapa hyötyä tuoksujen vaikutuksesta. Avaa korkki ja nuuhkaise! Pidän usein työpöydälläni esimerkiksi tätä energisoivaa tuoksusekoitusta.

Kun tarvitsen buustia, avaan vain korkin ja nuuhkaisen pari kertaa oikein syvään.

Kokeile esimerkiksi pitää virkistävää tuoksua yöpöydälläsi ja nuuhkaista sitä heti aamulla herättyäsi.

Öljyn annostus: 0 tippaa

 

10 Kaulaliinassa 

Tässä bonusvinkki talvisäälle. Tiputa 2-3 tippaa eteeristä öljyä kaulaliinaasi ja saat nauttia tuoksusta lähellä nenääsi koko ulkoilun ajan.

Öljyn annostus: 2-3 tippaa

 

Öljyjen riittoisuus:

1ml on n. 32 tippaa

10ml pullossa on n. 320 tippaa

Toivottavasti löysit näistä vinkeistä ainakin yhden mieluisan tavan hyötyä eteerisistä öljyistä. Eteeristen öljyjen käyttö on yksinkertaista ja niillä saa ihanan tuoksujen ulottuvuuden arkeen. Eri tuoksuja vaihtelemalla saat vaihtelua.

Meidän valikoimassa on laadukkaita brittiläisiä Ancient Wisdomin öljyjä ja valmiita öljysekoituksia.

Tutustu kaikkiin eteerisiin öljyihin ja muihin tuotteisiin

Uusimmat blogiartikkelit

Miksi energioiden puhdistaminen on tärkeää

Oletko sinä tähteläinen?

Näin otat heilurin käyttöön

5 faktaa elämäntehtävästä

Näin teet korttitulkinnan vuodelle 2023

Eettiset kristallit ja vastuullisuus Iinan Kristallipuodilla

Kaikki artikkelit

Oletko jo ladannut maksuttomat oppaamme?

Lataa maksuton 
Kivien vaikutukset -opas

Saat oppaan sähköpostiisi ja voit halutessasi tulostaa sen.

Saat jatkossa viikottaisen Kristallipostin, jossa on tietoa kivien käytöstä ja henkisestä kehityksestä. Voit lopettaa viestit milloin tahansa.

Lataa maksuton

12 tapaa puhdistaa ja ladata kristalleja -opas

Saat oppaan sähköpostiisi ja voit halutessasi tulostaa sen.

Saat jatkossa viikottaisen Kristallipostin, jossa on tietoa kivien käytöstä ja henkisestä kehityksestä. Voit lopettaa viestit milloin tahansa.

Opastamme sinut kohti korkeinta värähtelyäsi.